Moldavit talisman

4,500 RSD5,000 RSD

RSD | | $
Pre skoro 15 miliona godina prilikom pada velikog meteora na našu planetu, rođen je snažan kristal Moldavit.
Protkan mnogim misterijama, legendama i mitovima hiljadama godina unazad intrigira i važi za jedan od najjačih kristala mističnih moći. Naučnici ga opisuju kao vrstu opsidijana (rastopljena lava) kojeg je izbacio “mesečev vulkan”.

Ipak legende imaju sasvim drugu priču…


Napomena

Rok izrade je 5-10 radnih dana od datuma poručivanja.
Izgled konačnog proizvoda može sadržati manje razlike u odnosu na proizvod sa slike jer su u pitanju ručno rađeni komadi nakita.

Opis

1
Moldavit citrin
2
Moldavit
3
Moldavit labradorit
  • Jedan od mnogobrojnih mitova vezanih za ovaj kristal je upravo mit o Svetom gralu za koji postoji verovanje da sadrži čudesne moći i da onaj ko iz njega bude pio postaje besmrtan. Deo je legende o kralju Arturu, opisan u raznim oblicima u srednjevekovnoj književnosti, a kombinuje hrišćanska i keltska – paganska predanja.
  • Kada je Lucifer proteran iz raja Arhangel Mihajlo zamahnuo je svojim mačem (za koji se inače veruje da je napravljen od kijanita) i oborio Luciferovu krunu iz koje je ispao nebeski smaragd, magični kamen danas poznat kao moldavit, koji je tom prilikom ispao na zemlju. Ovaj legendarni kamen predstavlja pad čovečanstva ali ujedno i njegovo iskupljenje. Kada je pao na zemlju veruje se da je jedan od anđela upravo od njega napravio Sveti gral iz kojeg je Isus pio na tajnoj večeri.
  • Kada se sve priče sklope dolazimo do interesantnih saznanja da Kamen kojim su se bavili čarobnjaci i naučnici predstavlja upravo “magnum opus” a da baš on predstavlja kamen mudrosti koji su alhemičari godinama pokušavali da naprave…
  • On predstavlja dete oca neba i majke zemlje, čuva krv svetog deteta u formi Isusa Hrista ali isto tako i krv Lucifera i Dijane u vidu njihove ćerke Aradie. Uzvišeno srce čarobnjaka i veštica, centar viših i nižih energija, moć bogova…
  • Viđenje moldavita kao moćnog objekta spiritualnosti nije moderno, već staro kao i samo čovečanstvo…

Dodatne informacije

Težina100 g
Material

Kristali / Crystals

, ,